Завршен Вивалди форум

Кључни проблем српске привреде је ликвидност предузећа, истакли учесници Вивалди менаџерског форума. Скуп, посвећен могућностима и начинима пословно-финансијске консолидације српских предузећа, данас завршен на Мокрој Гори.

Овогодишњи пролећни Вивалди менаџерски форум, посвећен могућностима и начинима пословно-финансијске консолидације српских предузећа, завршен је данас на Мокрој Гори.

У разговорима на тему "Где су нове границе државног интервенционизма и шта држава може и треба да учини", директор Светске банке у Србији Луп Брефорт је рекао да је за Србију приоритет је да препозна секторе компаративне предности и помогне предузећа из те области, уклањањем административних и других препрека за улагање у њих, и изградњом потребне инфраструктуре.

Са Брефортом су се сложили и српски привредници, банкари, представници државе и међународних организација који су били учесници Вивалди форума, који је организовала Мокрогорска менаџерска школа Економског института.

До краја године, уколико Влада не предузме мере, многа предузећа ће бити продата, а могуће је да још 200. 000 људи остане без посла, упозорили су привредници.

Кључни проблем српске привреде је ликвидност предузећа, истакли су уцесници Форума. Недоумица је и да ли банке данас плаћају цех због лоших пласмана или чувања сопствене ликвидности, а свакако су неопходне структурне реформе за систематично уређење привредног амбијента.

"Пословни заокрет 2011", сугестивни назив Форума, подразумева реално сагледавање стања у ком се налазимо, као и истинито приказивање пословања и то је  први корак у реорганизацији привредног друштва", поручили су учесници Вивалди форума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи