Бесцарински увоз пшенице

Влада Србије донела одлуку о извозу 11.000 тона брашна месечно и бесцаринском увозу 100.000 тона пшенице до истека уредбе о забрани извоза пшенице и брашна.

Министар пољопривреде и трговине Душан Петровић изјавио је да је Влада донела одлуку о извозу квоте брашна од 11.000 тона месечно и бесцаринском увозу 100.000 тона пшенице до истека уредбе о забрани извоза пшенице и брашна.

Влада је донела одлуку о извозу 33.000 тона брашна у наредна три месеца да би се испоштовале раније уговорене обавезе према купцима, рекао је Петровић и напоменуо да ће та мера важити до 15. јуна, када истиче уредба о забрани извоза брашна и пшенице.

Петровић је рекао да је Влада донела и одлуку да се продужи рок за регистрацију пољопривредних газдинства до краја априла, подсетивши да је тај рок истекао данас.

Министар Петровић је најавио и да ће ресорно министарство ускоро представити планове за аграрну политику до краја 2011. године како би се подстакла производња у пољопривреди и повећао извоз.

Влада Србије је 16. марта донела одлуку о потпуној рестрикцији извоза пшенице и брашна, уз оцену да ће та мера стабилизовати снабдевање на домаћем тржишту и повољно утицати на цену хлеба.

Како је тада Петровић изјавио, биланси су постали забрињавајући почетком године, јер је био планиран овогодишњи извоз око 500.000 тона пшенице, а почетком марта извезено је скоро 650.000 тона, тако да је мера владе о забрани извоза пшенице била нужна.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи