Брисел тражи обавештење о "Телекому"

Европска комисија тражи обавештење о преговорима за продају "Телекома Србија", рекао потпредседник Владе Божидар Ђелић. "Телеком Аустрија" не коментарише дешавања, јер не жели да чини ништа што би могло негативно утицати на расположење у Србији.

Потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић рекао је да је Европска комисија затражила од Србије обавештење о тренутном статусу преговора за продају 51 одсто каптиала "Телекома Србије". 

"Европска комисија је хтела да буде обавештена о преговорима кроз додатна питања и појашњења које тражи од Србије", рекао је Ђелић.

Према његовим речима, услови за продају "Телекома" били су јасни свим заинтересованим компанијама, а купац мора да плати бар 1,4 милијарде евра за 51 одсто капитала да би постао власник.

"С друге стране, компанија "Телеком Аустрија" одбија да даје било какве коментаре на актуелно стање у вези са тендером за продају "Телекома Србије", како не би чинила нешто што би негативно утицало на расположење у Србији", истакла је портпаролка компаније Елизабет Матес.

"Не желимо да коментаришемо дешавања док се све не заврши. Не желимо да чинимо ништа што би могло негативно утицати на расположење у Србији", рекла је Матесова за Танјуг.

Раније је, након што је објављена одлука Владе Србије којом је од "Телекома Аустрије" затражено да допуни документацију, достављену приликом слања понуде, као и да финансијски део понуде прилагоди условима који су прописани тендером, из Беча је саопштено да ће компанија детаљно анализирати могућност побољшања понуде.

Аустријска компанија је, међутим, истовремено подсетила да је предата понуда за преузимање већинског удела у "Телекому Србије" условна и да зависи и од тога да ли ће добити одобрење Комисије за заштиту конкуренције да задржи "Вип Мобајл", преко којег је "Телеком Аустрија" већ неколико година присутна на српском тржишту мобилне телефоније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи