Одлука о "Телекому" сутра

Предлог радне групе за спровођење тендера за продају 51 одсто капитала "Телекома Србија" сутра ће бити достављен Влади. Радна група ће указати Влади да ли би требало прихватити понуду "Телекома Аустрија" или не.

Радна група за спровођење тендера за продају 51 одсто власништва Телекома Србија саопштиће сутра предлог Влади у вези са понудом Телекома Аустрија, најавио је данас шеф те радне групе Вук Ђоковић.

Он је Бети рекао да је радна група анализирала понуду Телекома Аустрија и да ће у уторак у 14 сати саопштити своју препоруку Влади како да поступи у вези са понудом.

Одлуку да прода већинско власништво у најпрофитабилнијој српској компанији "Телекому Србије" Влада је донела пре годину дана.

Влада је јесенас расписала тендер па тако, у компанији, која је процењена на 2,4 милијарде евра, продаје се 51 одсто власништва, за најмање милијарду и 400 милиона евра.

Документацију за учешће на тендеру откупило је седам компанија, али је упркос очекивању да ће бар четири доставити и понуду, то је учинио само "Телеком Аустрије".

Прошлог понедељка Радна група за продају "Телекома" јавно је отворила понуду, која је стигла само 15 минута пре затварања тендера.

"'Телеком Аустрија' предложио је да купи 'Телеком Србија' по цени од 1,4 милијарде евра, али тако што ће 950 милиона бити цена, а 450 милиона инвестициони план", рекао је тада Вук Ђоковић, председник Радне групе за продају "Телекома".

Прве реакције званичника и стручњака биле су да је понуда неприхватљива, јер су Аустријанци за капитал понудили 450 милиона евра мање него што је тражено.

Инвестиције нису биле део тендера. Спекулације да се са "Телекомом Аустрије", ипак, преговара, како би евентуално побољшао понуду, демантовао је сам премијер.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи