Преко сајма до посла

Сајмови запошљавања су једна од активних мера Министарства економије у циљу смањивања незапослености, рекла на сајму у Кикинди потпредседница Владе Верица Калановић. Национална служба за запошљавање припремила 16 програма и више од седам милијарди динара за активне мере запошљавања у 2011. години.

Потпредседница Владе Србије Верица Калановић изјавила је да је у Србији тренутно незапослено око 19,2 одсто становништва и да Влада предузима све како би смањила незапосленост, пре свега младих људи.

Отварајући Сајам запошљавања у Кикинди, Калановићева је рекла да су то подаци из анкете о радној снази Републичког завода за статисику и да је, нажалост, посао данас "најдефицитарнија роба" у Србији.

Потпредседница Владе задужена за привредни и регионални развој рекла је да у Србији тренутно велики број људи покушава да нађе посао и да на десетине хиљада младих иде од шалтера до шалтера.

Она је рекла да имати посао значи имати достојанствен живот, сигурност и обезбеђену егзистенцију и да су сајмови запошљавања једна од активних мера које предузима Министарство економије у циљу смањивања незапослености.

Захваљујући сајмовима запошљавања, у току прошле године, запослено је око 10.000 људи. Она је навела да је у Кикинди незапослено око 19,2 одсто становника, што је и просечна незапосленост у Србији.

Потпредседница Владе позвала је младе да користе шансу за добијање посла, путем таквих манифестација.

Директор Националне службе за запошљавање Дејан Јовановић рекао је да је та служба припремила 16 програма и више од седам милијарди динара за активне мере запошљавања у 2011. години, којима ће финансијски помоћи да се запосли око 60.000 људи.

Јовановић је рекао да је у Кикинди Националној служби за запошљавање пријављено више од 6.000 незапослених и да је планирано да, захваљујући активним мерама, ове године буде запослено око 1.500 људи на територији те општине.

На сајму запошљавања у Кикинди запослење нуди 19 послодаваца, који имају потребу за око 300 радника различитих занимања и степена стручности.

Нека од тражених занимања су из области машинске, електро, хемијске и текстилне струке. Сајму  присуствују и послодавци који ће ангажовати младе на основу програма "Стручна пракса 2011", а најтраженији је високообразовани кадар - правници, педагози, социолози.

Међу послодавцима је и фирма "Тоза Марковић" која планира да на том сајму запосли 112 људи по програму "Прва шанса 2011".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи