Посластица за очи

Под мотом "Посластица за очи" на Београдском сајму почео Салон аутомобила, који ће окупити 410 излагача. Постоје врло јасни знаци опоравка аутомобилске индустрије, рекао министар Душан Петровић на отварању манифестације.

На Београдском сајму, почео је 49. Међународни салон аутомобила, који ће трајати до 3. априла, а окупиће 410 излагача најпознатијих светских компанија аутомобилске индустрије. Салон је свечано отворио министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић.

Министар је истакао да постоје врло јасни знаци опоравка аутомобилске индустрије који је криза најтеже погодила.

Петровић очекује да ће "Фијат аутомобили Србија" идуће године имати штанд који ће привући највећу пажњу посетилаца и да ће се појавити као велики извозник из наше земље.

На салону ће се представити 37 аутомобилских брендова, а публика ће моћи да види 85 сајамских премијера, од којих је 20 топ-модела који су виђени на сајму аутомобила у Женеви.

Истовремено, биће одржан и Шести међународни сајам мотоцикала и бицикала "Мотопешн" на коме ће се љубитељима двоточкаша представити 45 излагача.

На сајму ће се први пут представити компаније "Фијат аутомобили Србија", "Инфинити" и "Чери", а у години када многи произвођачи у своје програме уводе и моделе на електрични погон, пажњу публике привући ће компанија "Глобус Ауто", која је свој наступ у Хали 4 посветила возилима на електропогон.

Према проценама стручњака које су саопштене на Салону аутомобила у Женеви, одржаном од 3. до 13. марта, продаја возила у свету ове године требало би да се увећа за шест процената, на приближно 76,5 милиона јединица.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи