Изградња моста у Бродареву у мају

Мост преко Лима код Бродарева, који је оштећен у поплавама крајем прошле године, почеће да се гради у мају, најавила је делегација Владе Србије приликом посете том крају.

Влада Србије наставиће санацију штете од поплава у општини Пријепоље, а изградња новог моста у Бродареву почеће почетком маја, најавила је делегација Владе Србије.

Приликом обиласка понтонског моста у Бродареву, који су припадници Војске Србије поставили у децембру, они су најавили да ће бити сагледане и могућности за економски развој Пријепоља и Прибоја.

Бродарево су обишли потпредседница Владе Верица Калановић, министар одбране Драган Шутановац и министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић, као и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милоје Милетић.

"Посета Бродареву и Пријепољу потврда је онога што смо обећали почетком децембра, када је тај крај задесила велика елементарна непогода", рекла је Калановићева.

Министарство за економију и регионални развој већ је почело активности на изградњи новог моста уместо порушеног, рекла је Калановићева, додајући да ће крајем марта бити завршен пројекат, а већ почетком маја започети изградња новог моста.

Према њеним речима, то није само обећање, већ чврста намера како би се омогућило да људи живе боље и привреда имала какву-такву перспективу.

Понтонски мост у рукама војске

Подсећајући да су припадници војске у Бродареву, помогли угроженом становништву као и у другим деловима земље где је дошло до елементарних непогода, Шутановац је рекао да је војска овде монтирала понтонски мост захваљујући којем је више села овог краја спојено са Пријепољем.

Према његовим речима, припадници Војске Србије ангажовани су на одржавању понтонског моста већ три месца и биће ту докле год је потребно, односно док се не направи нови мост.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић рекао је да је циљ посете и да се делегација упозна са критичном економском ситуацијом у Пријепољу и Прибоју и да у контакту са руководством општина и локалним привредницима виде на који начин као влада могу да помогну.

Према његовим речима, будуће активности биће усмерене на суштинске ствари, које треба да допринесу бољем животу свих грађана тог краја.

Планирано је да мост у Бродареву, за који Саобраћајни институт ЦИП треба да заврши пројекат до 30. марта, буде изграђен до краја године.

Из Националног инвестиционог плана издвојено је више од 10 милиона динара за израду пројеката за санацију четири моста преко реке Лим који су оштећени у поплавама крајем 2010. године.

У овој години, почеће реконструкција два од четири моста, за шта је из Националног инвестиционог плана издвојено 59 милиона динара.

Делегација Владе ће током дана разговарати са представницима локалне самоуправе у Пријепољу и Прибоју, а посетиће и фабрику ФАП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи