Стабилно тржиште на првом месту

Први корак Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде биће да се умање ризици који дестабилизују тржиште основних животних намирница, рекао министар Душан Петровић. Главни циљеви Министарства су снабдевање тржишта и повећање извоза, истиче Петровић.

Министар пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Душан Петровић изјавио је да ће први корак министарства на чијем је челу бити да на најмању могућу меру сведе све ризике који могу да доведу до дестабилизације на тржишту основних животних намирница.

Петровић је новинарима у Привредној комори Србије рекао да су главни циљеви Министарства стабилно снабдевање домаћег тржишта и повећање извоза. Министар је рекао да ће Влада Србије врло брзо донети мере које ће довести до повећања извоза, али и до стабилизације на домаћем тржишту.

Рекао је да ће прва мера бити позната данас током дана или сутра, наводећи да је све још увек под ознаком поверљивости.

"Имамо циљ да на најмању меру сведемо ризике који би довели до дестабилизације тржишта, посебно у снадбевању виталним намирницама", рекао је Петровић и додао да је прошле године било доста лоших и критичних ситуација, али да ће влада учинити све, како би оспособила све институције да до тога више не дође.

Петровић је рекао да је субвенционисање кредита најбоље за развој пољопривреде и прерађивачке индустрије.

"Мислим да има довољно простора и места за одређеним корекцијама у буџету, како би се помогли пољопривредни произвођачи и препрађивачка индустрија", рекао је Петровић.

Новоизабрани министар каже да ће разговарати са представницима пекарске индустрије и произвођачима о најављеном повећању цене хлеба и уверен је да ће о томе бити постигнут, како је рекао, социјални концензус.

"Немамо ту невољу да нас сутра очекује поскупљење хлеба. Влада припрема озбиљан и брз дијалог са свима на тржишту и зато очекујем да ће тај дијалог бити плодоносан и да ћемо постићи неку врсту социјлног дијалога и око цене хлеба", рекао је министар трговине и пољопривреде.

Упитан како ће Влада обезбедити већи стандард грађана, што је јуче најавио премијер Мирко Цветковић, он је казао да неће да обећава ништа нереално, већ да ће да обећа само велику борбу и да ће учинити све да услови на тржишту буду фер за све.

"Ово није тренутак када треба објавити рат било коме, али сви који не буду могли да поштују правила игре морају бити спремни на санкције", истакао је Петровић.

Петровић је истакао да не би ушао у Владу, да не мисли да ће бити ефикаснија него што је била до сада.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи