Дунав и музички фестивали

Србија се на берлинском сајму туризма, највећој туристичкој смотри на свету, представила наутичким туризмом на Дунаву и летњим музичким манифестацијама. Почетком априла, креће организовани долазак туриста из Немачке и Турске.

Наутички туризам на Дунаву и четири летње музичке манифестације, део су туристичке понуде којом се Србија ове године представила на сајму туризма у Берлину, највећој туристичкој смотри на свету.

Домаћи агенти су својим иностраним колегама представили аранжмане које су креирали и већ почетком априла креће организовани долазак туриста из Немачке и Турске.

"Егзит" на почетку лета, "Гуча", "Нишвил" и "Бирфест" пред крај лета, у Србију доведу пола милиона страних туриста.

"Фестивали симболично представљају наш дух, наш стил живота, наше гостопримство. То заиста веома привлачи стране туристе", каже Гордана Пламенац из Туристичке организације Србије.

Београд је између два берлинска сајма забележио пораст броја немачких туриста за 17 одсто. Дејан Веселинов, из Туристичке организације Београда, каже да ново што су промовисали јесте активан одмор у Београду, пре свега, због наших излетишта, а посебно Аде Циганлије.

Док представници туристичких организација стратешки позиционирају нашу земљу у свету, агенти договарају конкретне послове.

"Успели смо да договоримо прве госте из Турске, њих хиљаду и по. Прва група од 80 туриста долази почетком априла. Са великим немачким туроператерима договорили смо и долазак хиљаду немачких туриста. И тај аранжман креће већ почетком априла", наводи Мирјана Радојевић из агенције "Биг блу".

Милан Лаиновић из "Белви травела" истиче да највеће интересовање влада за Златибор, Копаоник, Фрушку Гору и Палић.

Коктел који Србија традиционално организује на свом штанду увек привуче бројне стране новинаре.

Једни кажу да имамо добру шансу на немачком тржишту, зато што смо туристички још недовољно истражени, а ту је и богатство наше културе. Други истичу да је посетити Србију заиста добра идеја и да ће то урадити већ у јуну, када се у Београду одржава Европски шампионат у кануу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи