"Делез" извозна шанса

Долазак белгијског трговинског ланца "Делез" у Србију веома је значајан за привреду и српску економију, оцењује министар трговине Слободан Милосављевић. "Делез" је шанса да повећамо извоз и на амерички континент, каже министар.

Министар трговине, туризма и услуга Слободан Милосављевић изјавио је да је долазак белгијског трговачког ланца "Делез" у Србију изузетно значајна инвестиција, не само за трговину, већ за привреду и српску економију уопште.

Милосављевић сматра да је долазак "Делеза" на српско тржиште значајан и за оживљавање производње у великом броју предузећа која су досад била добављачи "Максија".

Министар очекује да ће фирме из Србије добити могућност да, под робном марком "Делез", производе у области аграра, кућне хемије и многим другим секторима.

Према његовим речима, Министарство трговине разговарало је са представницима "Делеза" да се после преузимања "Делта Максија" организује сајам српских компанија које су заинтересоване за сарадњу са белгијским трговачким ланцем.

"Верујем да ће се то организовати у наредних месец-два, чиме ће српски производи добити изузетно моћан и директан канал за извоз на, пре свега, регионална тржишта", нагласио је министар.

Милосављевић је додао да не треба занемарити чињеницу да је "Делез" моћан и на источној обали САД, где производи из Србије, и поред бројне српске популације у неким градовима, нису успели да се пробију у значајнијој мери.

"Ово је шанса да преко 'Делеза', као дистрибутера и продавца, повећамо извоз и на амерички континент", указао је он и подсетио да је годишњи промет "Делеза" на тржишту САД око 20 милијарди долара.

Међународни ланац малопродајних објеката из Белгије, "Делез", јуче је потписао споразум о куповини "Делта Макси групе", која поседује око 450 продавница, у пет земаља југоисточне Европе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи