Бањски комплекс у Бечеју

Мађарски "Аквапрофит" градиће бању и хотел у Бечеју. Војвођанска Влада обезбедила 40 милиона динара за геотермалну бушотину која ће снабдевати бању водом. Нова радна места за 200 људи.

Председник Извршног већа Војводине Бојан Пајтић и државни секретар Владе Мађарске Жолт Бечеи потписали су меморандум који предвиђа изградњу туристичко-здравствено-бањског комплекса у Бечеју.

Војвођанска Влада обезбедила је четрдесет милиона динара за геотермалну бушотину која ће снабдевати бању водом.

Потписивањем меморандума о разумевању, као и споразума између Општине Бечеј и мађарског предузећа "Аквапрофит", створени су сви предуслови за почетак изградње геотермалне бање у Бечеју.

Изградња комплекса ће коштати 30 милиона евра, садржаће бању и хотел, користиће сопствени геотермални извор, а имаће око 200 запослених.

"Крајње је време да Војводина од постојећег здравствено-социјалног пређе на бањски и здравствени туризам највишег нивоа, и квалитетом понуде привуче нове госте, посетиоце из свих крајева и земаља, управо онако како Мађарска и њене бројне бање већ увелико чине", каже Пајтић.

Према речима државног секретара Владе Мађарске, пројекат је веома важан, јер у карпатском басену, сваки тип таквог пројекта свима доноси корист и обезбеђује нова радна места.

"Бечеј данас испуњава свој вишегодишњи сан, чије се испуњење сада налази на дохват руке, захваљујући најпре помоћи и разумевању Владе Војводине и чињеници да смо успели да понудимо довољно добре услове и обезбедимо учешће партнера из Мађарске", поручио је председник општине Бечеј Петер Кнези.

Општина Бечеј обезбедила је План детаљне регулације и у пројекат уноси своје земљиште и геотермални извор, а партнер из Мађарске обезбедиће све потребне студије и дозволе, како би се пројекат остварио.

Из компаније "Аквапрофит" поручују да желе да осигурају концепт развоја бање и хотела и свих пратећих садржаја и да ће обезбедити новац за изградњу, а радиће и на даљем развоју тог комплекса. Та компанија је лидер у истраживају и коришћењу вода у Мађарској.

Уколико све буде у складу са плановима, поручују надлежни, бањски комплекс, односно његова прва фаза, биће готова за две године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи