Србија на московском сајму хране

Четрнаест српских компанија представљају своје производе на највећем Европском сајму хране и пића у Москви. На сајму представљено више од 2.000 излагача.

У Москви је отворен "Продекспо", највећи Сајам хране и пића у Европи. Међу више од 2.000 компанија са пет континената је и Србија коју представља 14 компанија. Јединствен циљ је пробити се на руско тржиште.

Српски производ ових дана се такмичи са врхунским светским брендовима. На сајму ће се тестирати квалитет домаће робе, упоређивати са светским и тражити шанса за извоз.

Петар Сурла из компаније "Инвеј" каже да се нада да ће његова компанија успети да оствари позитивне резултате у пласману алкохолних пића, вина врхунског квалитета као што је "Тера Лазарика".

Ивана Николић из компаније "Есенса" каже да су препарати које ова компанија производи потпуно природни и безбедни, због чега су заживели на српском тржишту као и у земљама окружења.

Србија у Русију највише извози јабуке, покриваче подова и тапете. Иако извоз расте, мањак је и даље око милијарду и 600 милиона.

Радоје Цвејић из компаније "Мастер Фриго" каже да та компанија тренутно извози смрзнуто воће и поврће на француско и немачко тржиште, а да имају циљ да се прошире и на руско тржиште.

Велико руско тржиште привлачи и произвођаче са разних крајева света.

Ерико да Круз, излагач из Мексика каже да су они светски лидери у прозводњи сирупа од агаве и текиле, као и да су једини који производе органску текилу, што је нешто сасвим ново.

Русија пак шансу тражи на тржишту Западне Европе.

Један од излагача на сајму који представља Русију каже да је циљ проширити извоз на целу Русију, али и на остале земље Европе и Азије, јер производе оно што није уобичајено, а то су чипс, крекери и грисине од рибе.

Своју шансу за пробој на светско тржиште траже излагачи из 55 земаља света. Колико је важно бити овде показује податак да су се број излагача и изложбени простор, од како постоји Сајам, повећали чак шест пута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи