Резерве мазута на измаку

Због хладноће, потрошња струје у Србији је повећана. Неки градови троше последње резерве мазута, а новца за нове количине нема.

Ледени дани повећали су потрошњу енергената за најмање 10 одсто. Како РТС сазнаје у Удружењу Топлана, резерве мазута су на измаку, а новца нема за нове количине. Најтеже је у Новом Пазару, Пироту, Прокупљу и Трстенику, где мазута има највише за три дана.

У ЕПС-у кажу да бележе рекорде и у производњи и потрошњи али обећавају да ће струје бити довољно, уз могуће кварове на локалним мрежама. Упозоравају да је важно да топлане добро греју станове.

Миладин Басарић из ЕПС-а рекао је да имајући у виду временску прогнозу за наредне дане, не очекује се већи пораст потрошње електричне енергије изузев ако се деси случај да даљински системи грејања затаје или посустану.

Према његовим речима, у том случају можемо очекивати пораст потрошње, јер ће се један део домаћинстава догревати или грејати на електрчну енергију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи