Већи приходи у буџету

Приходи у буџету за 2011. годину требало би да буду већи за око 10 милијарди динара, најавила министарка финансија Диана Драгутиновић. Неће бити смањени порези на зараде и доприносе.

Министарка финансија Диана Драгутиновић изјавила је да, према приходима у последња два месеца, може већ прецизно да се каже да ће приходи у буџету у 2011. години бити већи за око 10 милијарди динара.

"Обично на основу два месеца, децембра претходне године и јануара наредне године, могу прецизно да предвидим приходе који ће бити у 2011. години", рекла је Драгутиновићева.

"Готово сам сигурна да ће бити бар 10 милијарди више него што смо планирали", оценила је министарка и додала да јануар обећава да ће крај године бити бољи.

Међутим, када је реч о смањењу пореза на зараде и доприносе, министарка је рекла да то за сада није могуће.

"До мене је стигла информација да су привредници заинтересовани за пад фискалног оптерећења на зараде, али то је сувише лепо да би било истинито. Највише што Србија може себи да дозволи јесте приходно неутрална пореска реформа", истакла је Драгутиновићева.

Према њеним речима, чињеница је да би пад дажбина које оптерећују послодавце утицао и на смањење сиве економије, али је чињеница и то да су расходи у буџету фиксни и не мењају се, наводећи као пример плате, пензије, социјална давања и трансфере општинама.

"Дакле", навела је она, "мој одговор је да је то могуће, али уз повећање других пореза".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи