Зелено светло за прекоокеанске летове

Министарство дало сагасност компанији "Риан интернешенал" за директне чартер летове за Америку и Канаду. Без преседања до Чикага и Торонта, од јуна до новембра.

Министарство за инфрастрктуру дало је сагласност за издавање дозволе за чартер летове од Београда до Торонта и Чикага, које од лета намерава да успостави америчка авиокомпанија "Риан интернешенал", изјавио је државни секретар за ваздушни саобраћај Миодраг Миљковић.

Америчка авиокомпанија је предала захтев за издавање дозволе Директорату за цивилно ваздухопловство Србије и, пошто је Министарство дало зелено светло, остало је још да Дикректорат обави технички део посла, рекао је Миљковић Танјугу.

Представник Директората Катарина Андрић-Милосављевић изјавила је да је "Риан интернешенал" заинтересован да успостави чартер летове у периоду од 3. јуна до 29. октобра ове године, на линији Торонто-Београд-Торонто и Београд-Чикаго-Београд.

Миљковић је рекао да Србија за успостављање интерконтиненталних редовних летова треба да добије категорију један, коју је изгубила почетком овог века, као и да је Министарство већ поднело захтев америчким ваздухопловним властима за добијање одговарајућег сертификата, "пошто већ испуњавамо скоро све њихове захтеве".

У Директорату кажу да је први пут после 19 година једна компанија из Америке предала захтев за издавање дозволе за летове за Канаду и Америку и да је све спремно за интерконтиненталне летове, пошто су задовољени и најстрожи критеријуми по питању безбедности, на којима ваздухопловне власти Америке инсистирају.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи