Поново летови за Америку

Америчка компанија "Рајан интернешенал ервејз" предала захтев за издавање дозволе за летове из Београда за Торонто и Чикаго, тако да ће грађани Србије, после 19 година, поново летети преко океана већ од јуна.

Први пут после 19 година једна компанија из Америке предала је захтев за издавање дозволе за летове из Београда за Канаду-Торонто и Америку-Чикаго, потврђено је у Директорату за цивилно ваздухопловство Србије.

Ради се о америчкој чартер компанији "Рајан интернешенал ервејз" која је у завршној фази процедуре за добијање дозвола, што значи да би током летњег реда летења, авиони, већином марке "боинг" полетели преко океана.

"То је компанија која се први пут појавила на нашем тржишту. Заинтересована је за чартер авио-саобраћај који би обављала од 3. јуна до 29. октобра ове године. Саобраћала би на линији Торонто-Београд-Торонто и Београд-Чикаго-Београд", рекла је Катарина Андрић-Милосављевић из Директората за цивилно ваздухопловство Србије.

Све је спремно за интерконтиненталне летове, а задовољени су и најстрожи критеријуми по питању безбедности на којима инсистирају ваздухопловне власти Америке.

Поред летова преко океана још три реномиране компаније добиле дозволе за летове на евромедитеранским линијама из Београда, кажу у Директорату.

У питању су "Кроејшиа ерлајнс", хрватска авиокомпанија која је поднела захтев за редован авио-саобраћај на линији Београд-Дубровник-Београд, италијанска нискобуџетна авиокомпанија "Иглс ерлајнс", која ће, такође, обављати редован авио-саобраћај на линији Форли-Београд-Форли и египатска авиокомпанија која је поднела захтев за чартер чет на линији Хургада-Београд-Хургада.

Још две чартер компаније чекају одговоре за успостављање линија са Египтом, са Шарм ел Шеиком и Хургадом.

Споразум о отвореном небу и нови Закон о ваздушној пловдби Србију је увео у ред земаља које равноправно конкуришу на тржишту од 50 милиона путника годишње.

Наше компаније, у овом случају "Јат", без икаквих ограничења могу летети на европским линијама. Једино још треба пронаћи економски интерес.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи