"Коридори Србије" задужени за путеве

Формирањем предузећа "Коридори Србије" које ће бити задужено за изградњу Коридора 10 и аутопута од Београда ка Црној Гори, решено питање организације предузећа за изградњу и одржавање путне инфраструктуре, истакао министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић изјавио је да је формирано предузеће "Коридори Србије", које ће бити задужено за изградњу Коридора 10 и аутопута од Београда ка Црној Гори.

"Предузеће 'Коридор 10' је прерасло у 'Коридоре Србије'. Дакле, ојачана је та кадровска структура, што је до сада био један од наших највећих проблема", рекао је Мркоњић, истичући да је на тај начин дугорочно решено питање организације предузећа за изградњу и одржавање путне инфраструктуре.

Мркоњић је објаснио да ће сада за изградњу и одржавање путева у нашој земљи бити задужени "Коридори Србије" и Јавно предузеће "Путеви Србије".

Члан Управног одбора "Коридора 10" Ненад Иванишевић, крајем прошле године, изјавио је Танјугу да ће током 2011. године том предузећу бити поширена овлашћења трансформацијом у нову фирму.

"Предузеће 'Коридор 10' је у прошлом периоду остварило значајне резултате и мислим да је Влада јако задовољна ониме што смо урадили", рекао је Иванишевић.

Иванишевић је додао да је влада одлучила да се овлашћења 'Коридора 10' прошире и да се преименује предузеће у 'Коридоре Србије', а и да добије веће надлежности, укључујући и део који се односи на пројектовање и експропријацију, који је досад био у надлежности ЈП "Путеви Србије".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи