Назебла британска привреда

У Великој Британији постоји страх од повратка привредне рецесије, пише дневник "Тајмс". Британске банке се морају "уситнити", јер се не сме дозволити ризик од пропасти читаве британске економије, поручују стручњаци.

Британским породицама предстоји драстично стезање каиша, наводи Тајмс. У редакцијском коментару под називом Све већи болови, тај дневник препоручује влади да покаже да има стратегију за обнову привредног раста и смањење буџетског дефицита.

"Британска привреда је назебла, а Влада се бори да препише лек", закључује се у редакцијском коментару Тајмса.

Преноси се и оцена гувернера Централне банке да Британце чека велики пад животног стандарда, који би могао бити најтежи од двадесетих година прошлог века.

Једна од мера побољшања економске ситуације примењује се у банкарству, чији представник каже да се не сме поновити недавна криза, пошто је водећим банкама попут "Ројал бенк оф Скотланд" и осигуравајућем друштву "Лојдс" био потребан кредит, да би се превладале тешкоће.

"Британске банке се морају уситнити и учинити безбедним. Не смемо више да дозволимо ризик од пропасти читаве британске економије, као што је био случај 2008. године.

Велике банке које су, истовремено, и инвестиционе и раде у сектору малопродаје прегломазне су, што представља опасност, па се она мора уклонити", каже Лорд Оуксшот, стручњак за финансије Либерала.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи