Нова фабрика бојлера у Старој Пазови

Директор фабрике "Горење-Тики" Бранко Апат и министар економије Млађан Динкић потписали уговор о изградњи фабрике бојлера у Старој Пазови. Фабрика ће почети са радом у јануару 2011. године, а запошљаваће 500 нових радника.

Министар економије Млађан Динкић потписао је у Старој Пазови уговор о изградњи нове фабрике бојлера словеначке компаније "Горење - Тики", вредне 11,7 милиона евра, која ће бити завршена до 1. децембра и која ће запослити 500 нових радника.

Након потписивања уговора са директором фабрике "Горење-Тики" Бранком Апатом, Динкић је рекао да је влада подржала ову инвестицију са 4.000 евра по једном новом радном месту и навео да "Горење" у Србији запошљава око 700 људи у фабрици беле технике у Ваљеву и фабрици бојлера у Старој Пазови.

"Горење" годишње из Србије извози робу у вредности од око 50 милиона евра, рекао је Динкић и изразио уверење да ће по завршетку изградње нове фабрике у Старој Пазови извоз словеначке компаније из Србије премашити 100 милиона евра годишње.

У првих седам месеци 2010. године извоз из Србије порастао је на 20 одсто захваљујући, између осталог, и "Горењу", нагласио је министар и навео да Србија ове године први пут извози и робу широке потрошње, као што је бела техника "Горења", а не само сировине и полупроизводе.

Бојлери из "Горења" ће се, по завршетку фабрике у Старој Пазови, производити за цео свет и то ће бити једина словеначка фабрика тих кућних апарата у свету која ће носити ознаку "Произведено у Србији".

Производња у фабрици у Старој Пазови ће почети од јануара 2011. године и запошљаваће око 500 људи, додао је Динкић.

Апат је рекао да "Горење" тренутно има 33 предузећа у Словенији и Србији, Чешкој, Финској и Шведској, која су имала укупан промет од око 1,2 милијарде евра, а очекује се да ће до краја године бити остварен промет од 1,5 милијарди евра.

Словеначка компанија у свом систему има око 10.000 запослених, од чега су око 3.000 ван Словеније, навео је Апат.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи