Кредити за развој сеоског туризма

Влада Србије одобрила кредите за развој смештајних и угоститељских капацитета у сеоским домаћинствима. Кредити додељени за реконструкцију сеоских домаћинстава из Аранђеловца, Лесковца, Калне, Црног Врха, Бачког Петровца и Београда.

Министарство економије склопило је шест уговора о кредитима намењених развоју смештајних и угоститељских капацитета у сеоским домаћинствима. Укупнa вредност уговора је 53,5 милиона динара.

Државни секретар за туризам Горан Петковић изјавио је агенцији Бета да је Влада Србије кредите одобрила на период од пет година, са годину дана почека и каматном стопом од један одсто годишње.

"Идеја је да у приоритетним туристичким дестинацијама подстакнемо предузетнике и сеоска домаћинства да убрзано припремају добре смештајне капацитете за прихват домаћих и страних гостију", рекао је Петковић.

Кредити су додељени за изградњу и реконструкцију сеоских домаћинстава из Аранђеловца, Лесковца, Калне, Црног Врха, Бачког Петровца и Београда.

Уредбом је прописано да је минимални износ кредита два милиона динара, осим за сеоска домаћинства, где је тај цензус нижи и износи 500.000 динара. Услов је најмање 50 одсто сопственог учешћа у пројекту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи