Одлука о Сајму до 3. августа

Судбина тендера за "Београдски сајам" биће позната за 15 дана. Једини понуђач, конзорцијум "Верано Моторса" и "Риминија", нуди 1,835 милиона евра. Без 40 милиона, тендер ће бити поништен а Сајам подржављен, рекао је министар Динкић.

Одлука Тендерске комисије о даљој судбини "Београдског сајма" биће донета у року од петнаест дана, најавио је шеф службе за информисање Агенције за приватизацију Душан Белановић.

Према његовим речима, Тендерска комисија је јуче имала седницу, али коначна одлука о тендеру за "Београдски сајам" није донета, већ ће то бити учињено најкасније до 3. августа.

Конзорцијум компанија "Верано Моторс" и "Римини" једини је конкурисао на тендеру за куповину Сајма, понудивши цену од 1,835 милиона евра за капитал, као и инвестициони програм од 35 милиона евра, а прихваћене су и минималне обавезе из социјалног програма.

"Увредљива понуда"

Међутим, у Министарству економије Србије су одмах након 13. јула, када је отворена понуда, изашли су са ставом да је она неприхватљива.

Министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић тада је изјавио је да ће Тендерска комисија предложити Конзорцијуму да купи Сајам по цени од 40 милиона евра и да задржи понуђене инвестиције од 35 милиона евра.

Динкић је рекао да ће, ако тај конзорцијум то не прихвати, тендер бити поништен, а Сајам неће остати друштвено власништво већ ће бити подржављен.

И градоначелник Београда Драган Ђилас оценио је да је понуда конзорцијума сајма "Римини" и Верано моторса "увредљива и понижавајућа и за Београд и за Србију", и отказао најављени састанак у Скупштини града са њиховим представницима.

Капитал Београдског сајма процењен је на 20,5 милиона евра, а очекивања су била да понуђена цена буде приближна том износу.

Према условима тендера, купац би требало да настави сајамску активност 10 година и да уложи најмање 35 милиона евра, али и овог пута, као и у досадашњим приватизацијама, уз предузеће је понуђено веома атрактивно земљиште на коме ће моћи да се према урбанистичком плану граде и комерцијални и пратећи садржаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи