Завршен први део моста на Ади

Део моста на Ади Циганлији дуг 200 метара спојен је са пилоном. До завршетка изградње моста остаје још 376 метара. Мост мора да буде завршен, без обзира на све проблеме, поручио градоначелник Драган Ђилас.

Задњи распон моста преко чукаричког рукавца спојен је са пилоном моста на Ади Циганлији, дужине 200 метара и тежине око 20.000 тона.

"Завршен је први део моста, спојена је чукаричка страна преко рукавца Аде Циганлије и наставља се даље. Урађен је први део моста од 200 метара, остало је још 376 метара, како би се завршио цео мост", рекао је градоначелник Београда Драган Ђилас.

Мост који ће имати шест саобраћајних трака, два колосека за шински саобраћај и две пешачко-бициклистичке стазе, требало би да буде завршен 2011. године. 

"Мост мора да буде завршен, без обзира на поплаве и све остало што нам је правило проблеме две године. Имамо уверење извођача радова да ће све бити готово на време, као и велики део приступних саобраћајница", навео је Ђилас.

Градоначелник је рекао да је пилон висок 108 метара, а кад буде дошао до 130 метара добиће и прву челичну ужад која ће држати конструкцију моста.

"Мост је у овом тренутку, бар дупло шири од Газеле, па на основу тога може да се закључи колики је његов капацитет и колико ће значити за Београд", навео је Ђилас. 

Градоначелник Београда је рекао да ће се укупна цена радова знати када, на тендеру, буде изабран извођач за изградњу.

Поред градоначелника Ђиласа, извођењу радова присуствовали су и његов заменик Милан Кркобабић, чланови Градског већа, шефови одборничких група у Скупштини града, секретари надлежних секретаријата и представници општина Нови Београд и Чукарица.

Мост преко шпица Аде Циганлије, који је почео да се гради 1. децембра 2008. године, биће дугачак 929 метара, широк 45 метара, са главним распоном од 376 метара и пилоном високим 200 метара.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи