"Фејсбук" има 250 милиона корисника

Највећа друштвена мрежа на Интернету "Фејсбук" саопштила је да има 250 милиона корисника, а да је за само три месеца број корисника мреже повећан за 50 милиона. Вредност "Фејсбука" процењена на 15 милијарди долара.

Број корисника друштвене мреже "Фејсбук" достигао је 250 милиона, објавио је један од оснивача те мреже Марк Цукерберг.

"Фејсбук" је почетком априла саопштио да је 200 милиона људи регистровано на тој друштвеној мрежи, што значи да је за мало више од три месеца стекао 50 милиона нових корисника.

"У тренутку кад славимо што смо привукли 250 милиона корисника нећемо престати да развијамо 'Фејсбук', да бисмо корисницима Интернета широм света понудили што ефикасније услуге. То значи да ћемо бити доступни људима у целом свету", навео је на свом блогу Цукерберг, који има 25 година.

Најмасовнија друштвена мрежа на Интернету је основана 2004. године у студентској соби Универзитета Харвард. Данас је то највећи сајт за друштвено повезивање и доступан је на 40 језика.

Фејсбук је 13. јула саопштио да је његов финансијски партнер ДСТ, чији власник је руски инвеститор Јуриј Милнер, објавио понуду за преузимање акција запослених у укупној вредности од 100 милиона долара, по чему је компанија "Фејсбук" вредна 6,5 милијарди долара.

У новембру 2007. године "Мајкрософт" је за 1,6 одсто капитала "Фејсбука" издвојио 240 милиона долара, чиме је вредност те мреже процењена на 15 милијарди долара.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи