Влада ради на повољнијим условима пословања

Влада Србије непрестано ради на стварању што повољније климе за пословање, истакао премијер Цветковић у сусрету с представницима Америчке привредне коморе у Београду. Позиционирање Србије као будућег економског центра југоисточне Европе.

Председник Владе Србије Мирко Цветковић истакао је, на састанку са представницима Америчке привредне коморе, да Влада континуирано ради на обезбеђивању што повољнијих услова пословања у Србији и у том смислу указао на важност унапређења дијалога са приватним сектором.

Премијер Цветковић је разговарао са директорима и представницима америчких компанија које послују у Србији, чланицама Коморе, о актуелним питањима у вези са пословањем компанија, као и о унапређењу инвестиционог амбијента у Србији.

Председник Коморе Скип Борнхитер оценио је да је од кључне важности активан дијалог државе и привреде и најавио да ће америчке компаније, које послују у Србији помоћи у позиционирању наше земље као будућег економског центра југоисточне Европе, наведено је у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Америчка привредна комора у Србији, основана у октобру 2001. године, представља непрофитну организацију са циљем да унапреди узајамну сарадњу и пријатељство између Србије и САД на пољу трговине, улагања и економског развоја.

Комора представља 169 страних и домаћих компанија чланица, са укупним инвестицијама у износу од преко пет милијарди долара, које заједнички запошљавају више од 55.000 радника у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи