Реализација сарадње Србије и РС

На почетку реализације привредног споразума Србије и Републике Српске, у Бањалуци потписан уговор о повољнијим условима кредитирања. Споразум о специјалним паралелним везама живи у пракси, нагласио Млађан Динкић. Реализација пројекта је путоказ за неке друге видове сарадње, поручио Милорад Додик.

Премијер Републике Српске Милорад Додик и потпредседник Владе Србије и министар економије и регионалног развоја Млађан Динкић озваничили су у Бањалуци почетак реализације Споразума о сарадњи у области привреде.

Министар финансија Републике Српске Александар Џомбић и представници Комерцијалне и Уни кредит банке потписали су, у присуству Додика и Динкића, Уговор са банкама о субвенционисању каматне стопе за кредите пољопривредним произвођачима за куповину ИМТ трактора.

Говорећи о значају реализације овог пројекта, Додик је рекао да је тиме почела реализација споразума о привредној сарадњи, потписаног пре месец дана у Београду, који обухвата продају робе по јединственим критеријумима из Србије на подручју РС и обрнуто.

"Овим је већ почела реализација продаје трактора из Србије, а од септембра се очекује и продаја 'пунта'", рекао је Додик и додао да је од данас почела и продаја у Србији намештаја произведеног у РС.

"Морам да изразим задовољство да је Влада Србије, пре свега преко потпредседника Динкића, врло енергично радила на овом пројекту, што је путоказ за неке друге видове сарадње, које ћемо осмислити у наредном периоду", рекао је Додик.

Додик се захвалио Влади Србије, која је овај пројекат наменила за своје потребе и омогућила по истим условима да се реализује и у РС.

Динкић је изразио задовољство што је до реализације пројекта дошло у веома кратком периоду и што постоји интерес у РС за куповину трактора, али и за "пунто", чија ће испорука на тржиште РС кренути веома брзо.

Динкић је рекао да је у склопу овог пројекта данас у Србији почела и продаја по кредитним олакшицама и намештаја произведеног у РС.

"Оно што је важно јесте да показујемо да Споразум о специјалним паралелним везама живи у пракси, а то је најважније управо у економској сфери, чиме поспешујемо међусобну сарадњу и обезбеђујемо нашим грађанима што квалитетније и јефтиније производе", истакао је Динкић.

Динкић је учествовао и у подели првих 30 трактора дистрибутеру ИМТ трактора "Агрокоп" д.о.о. Кобатовци - Александровац, а посетио је и бањалучко предузеће "Нова дрвна индсутрија Врбас".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи