Понуда за Сајам 1,8 милиона евра

Конзорцијум "Римини" и "Верано моторс" понудио за куповину 70 одсто капитала Београдског сајма цену од 1,835 милиона евра, саопштила Агенција за приватизацију. Конзорцијум прецизира да понуда укључује и 35 милиона евра инвестиција.

Агенција за приватизацију саопштила је да је конзорцијум италијанског Сајма "Римини" и београдска фирма "Верано Моторс", који је једини конкурисао на тендеру за куповину 70 одсто капитала "Београдског сајма" понудио је 1,835 милиона евра.

Тај конзорцијум је једини дао понуду на тендеру за Београдски сајам, који је објављен у децембру прошле године. Финансијски део понуде данас је отворен и биће оцењен у наредних месец дана.

Капитал Београдског сајма процењен је на 20,5 милиона евра. Сајам се простире на укупно 22 хектара, поседује објекте површине од 106.241 квадрата, у оквиру којих је и шест сајамских хала.

Према условима тендера, купац ће морати да настави сајамску активност 10 година и да уложи најмање 35 милиона евра, али и овог пута, као и у досадашњим приватизацијама, уз предузеће им се нуди и веома атрактивно земљиште на коме ће моћи да се према урбанистичком плану граде и комерцијални и пратећи садржаји.

Ако конзорцијум, који је једини дао понуду за Београдски сајам, буде нови власник тог предузећа, од постојећих хала, како су раније најављивали представници Сајма Римини, биће задржене три хале од 25.700 квадрата, од којих је једна под заштитом државе, а преостале две нису, али не могу да се руше већ само реконструишу. 

Предвиђено је да буду порушени остали објекти где се сада одржавају сајмови, али ће бити изграђено још осам нових хала, површине 27.500 квадрата, као и конгресни центар са 1.600 места, ресторани и други услужни објекти површине 4.500 квадрата.

Планирана је и издрадња нове пословне зграде, као и подвожњака испод садашњих железничких шина, а још није утврђено како ће се искористити локација Београдског сајма на којој се сада налазе објекти комерцијалне намене, на површини од око 11,5 хектара.

Куповина Београдског сајма била би прва те врсте за Сајам Римини, који са Верано моторсом има равноправно учешће у конзорцијуму који је дао понуду за Београдски сајам.

Београдски сајам је 2007. године имао приход од 15,32 милиона евра, а од 2003. до 2007. године приходи од услуга су повећавани у просеку за по 14,2 одсто годишње.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи