Објављен конкурс за државне ревизоре

Конкурс за пријем 18 нових ревизора у Државну ревизорску институцију отворен данас. За десет дана биће објављен нови конкурс, а до краја године највиша ревизорска институција у Србији требало би да има 45 ревизора.

Државна ревизорска институција објавила је конкурс за пријем 18 државних ревизора.

Заинтересовани кандидати могу да конкуришу за осам радних места овлашћеног државних ревизора и за 10 радних места државног ревизора, а рок за поношење пријава је 15 дана.

Тренутно Институција, основана у септембру 2007. године, има 10 ревизора и ради у једној просторији у Дому Народне Скупштине. Та институција је надлежна за контролу око 8.000 буџетских корисника.

Председник Савета те институције Радослав Сретеновић је за Бету најавио да ће за десет дана бити објављен нови конкурс за пријем државних ревизора и за радна места у стручним службама те институције.

"Очекујемо да се почетком августа уселимо у нове просторије, где ћемо имати одговарајуће услове за рада, како би до краја године Државна ревозорска институција могла да запошљава 45 ревизора", рекао је Сретеновић и додао да та институција, да би била оспособљена да обавља све послове за које надлежна, треба да има најмање 70 до 80 ревизора.

Више од 300 пријава за конкурс

На претходном конкурсу Државна ревизорска институција је тражила кандидате за 24 ревизорска места, а од пријављених 675 само 34 су позвана на проверу способности, а тест је прошло њих осморо.

Више од 300 пријава за конкурс послали су запослени у државним институцијама.

Према речима Сретеновића, мала плата је разлог што се није јавио већи број квалификовалих за посао ревизора, јер у комерцијалним ревизорским кућама они могу да добију вишеструко веће плате.

Први посао државних ревизора је ревизија завршног рачуна буџета Србије за 2008. године, која је почела средином маја. То ће после 2001. године бити први завршни рачун буџета чија ће ревизија бити достављена Скупштини Србије.

Израда ревизорског извештаја за прошлогодишњи буџет требало би да буде завршена до краја августа.

Осим тог посла, Државна ревизорска институција планира да у овој години почне и контролу завршних рачуна неколико јавних предузећа.

За друге послове и њене надлежности, као што је контрола финансијских извештаја политичких партија, како је указао Сретеновић, институција ове године неће бити оспособљена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи