Договор о летовима између Србије и Хрватске

Предсавници ресорних министарстава Србије и Хрватске договорили нормализацију авиосаобраћаја између две земље. Сутра следи потписивање споразума, а Јат-у и "Кроацији ерлајнс" препуштени сви договори у вези са комерцијалним летовима.

На преговорима о спорним питањима у области саобраћаја између Србије и Хрватске, представници ресорних министарстава договорили су се да авиосаобраћај између две земље буде нормализован.

"Сутра ће бити потписана сва документа потребна за нормализацију авиосаобраћаја између Србије и Хрватске", изјавио је српски министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Идеја српске стране је да се сва питања комерцијалних летова решавају договором између Јат-а и "Кроација ерлајнса".

"Да ли ће се летети за Пулу и Дубровник или ће се успоставити линија између Београда и Загреба, што је предложила хрватска страна, о томе ће се договорити два предузећа", рекао је министар Мркоњић.

По његовом мишљењу, једини проблем је слетање авиона на аеродром у Осијеку, приликом којег се улази у територију Србије, што ће се такође сутра решити.

Тимови српских и хрватских стручњака разговарају и о нерешеним питањима из области друмског, железничког и воденог саобраћаја.

Српска државна авиокомпанија затражила је од хрватских ваздухопловних власти дозволе за летове од Београда до Дубровника током летње туристичке сезоне, а обављена су само прва два лета 2. и 6. јула.

Портпаролка хрватског Министарства промета Марина Халужан рекла је агенцији Бета да је Агенција за цивилно ваздухопловство Хрватске, Јату издала одобрење за два промотивна лета и да није било могуће одобрити летове за целу сезону због нерегулисаних односа у ваздушном саобраћају између Хрватске и Србије.

Као једно од важних питања за Хрватску, она је навела уступање ваздушног простора Србије приликом слетања на аеродром у Осијеку и додала да то "ограничава даљи развој односа двеју држава у ваздушном саобраћају".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи