Никад јефтиније летовање

Домаће туристичке агенције нуде летње аранжмане по ценама нижим и за четвртину. Цене оборили сами хотелијери на Медитерану. Туристи из Русије, Пољске, Чешке и Словачке отказују аранжмане у Грчку. У агенцијама не искључују могућност да ће цене наставити да падају током целог лета.

Све домаће туристичке агенције ових дана нуде летње аранжмане по ценама нижим и за четвртину. Разлог пада цена, тврде, није лоша продаја, већ да су их оборили сами хотелијери на Медитерану.

У овом тренутку има слободних аранжмана за све дестинације, а нови талас уплата очекује се када прођу уписи у средње школе и на факултете.

Грчка, као наше омиљено туристичко одредиште, ових се дана суочава са отказивањем аранжмана туриста из Русије, Пољске, Чешке и Словачке који су се, чини се, више уплашили кризе и грипа него српски туристи.

"Грчки партнери покушавају да попуне празнину и да уз нашу помоћ  пласирају празне капацитете", каже Владимир Влахо из "Сабре".

Агенти тврде да после најновијих попуста, аранжмани никада нису били јефтинији. То поткрепљују подацима, па кажу да просечан десетодневни авио аранжман за Турску кошта 380 евра, за Тунис 290.

Две недеље у Египту у хотелу са три звездице може се провести за 455 евра, а једанаест дана на Криту, такође у хотелу са три звездице са авиопревозом кошта 330 евра.

"Чим се хотели одобровоље и дају зелено светло, односно спусте цене, ми спуштамо цене, тако да у овом тренутку имамо имамо специјалне понуде за све дестинације", рекла је Тијана Обрадовић из "Џоли травел".

У агенцијама не искључују могућност да ће цене наставити да падају током целог лета.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи