Формирана Комисија за праћење цена

Влада Србије формирала Комисију за праћење кретања цена и животног стандарда, изјавио министар трговине Слободан Милосављевић. Комисија формирана како би се ублажили ефекти економске кризе на куповну моћ и стандард грађана.

 

Министар трговине Слободан Милосављевић изјавио је да је Влада, како би се ублажили ефекти економске кризе на куповну моћ и стандард грађана, формирала Комисију за праћење кретања цена и животног стандарда.

"Први састанак Комисије биће одржан до краја јула, а од представника министарстава затражено је да направе анализу кретања цена и разлога за корекцију цена из свог ресора у првих шест месеци ове године", рекао је Милосављевић агенцији Бета.

Према његовим речима, на састанку ће бити договорено да се направи и пројекција кретања цена у свим секторима до краја године.

Милосављевић је подсетио да инфлација у првих шест месеци била 9,1 одсто, а да је у јуну та тенденција смирена и износи 0,4 одсто, али и да до краја године предстоји тежак посао одржавања стабилности цена, макроекономске стабилности и куповне моћи.

"Циљ је да имамо анализу онога што се десило, предвиђање и очекивања и да покушамо да предупредимо могуће негативне ударе на корекцију цена и смањивање куповне моћи становништва", рекао је Милосављевић.

Према његовим речима, то неће бити административне мере, већ покушај заједничког рада како би сачували куповну моћ грађана.

Комисију, која је формирана на предлог Министарства трговине, чине представници министарстава трговине, економије, рада и социјалне политике, енергетике, здравља, финасија, пољопривреде, Републичког завода за статистику, Националне организације потрошача Србије.

Формирана је на рок од 12 месеци, а надлежном одбору требало би да подноси извештај сваких 60 дана, а Влади најмање сваких 90 дана. Председник Комисије је министар трговине Слободан Милосављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи