Отказ за 250 радника "Ју-Ес-Стила"

Смедеревска железара "Ју-Ес-Стила" отпустиће између 150 и 250 запослених у администрацији и пратећим службама компаније. Реорганизација неопходна због веће ефикасности и конкурентности на тржишту челика, наводе у компанији.

Администрација и пратеће службе компаније "Ју-Ес-Стила" смањиће број запослених за 150 до 250 радника, потврдио је Немања Брковић директор комуникација у тој компанији.

Брковић је додао да је у компанији анализирана структура запослених и да су уверени да је отпуштање "неопходан корак" у циљу стварања ефикасне равнотеже између броја запослених на административним и производним пословима у смедеревској железари и у огранку у Шапцу.

Компанија је одлучила да спроведе "пословну реорганизацију" како би обезбедила ефикасност и конкурентност у односу на велике произвођаче на "веома захтевном светском тржишту челика".

Запосленима који су проглашени за вишак, у администрацији и пратећим целинама, биће уручени откази и исплаћене отпремнине, навео је Брковић.

Према његовим речима, компанија је обавестила репрезентативне синдикате у компанији, државне званичнике и градоначелнике Смедерева и Шапца о намери да смањи број запослених.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи