Преговори са ММФ-ом о повећању дефицита

Постојећи програм са ММФ-ом успешно се реализује и заједно са мерама Владе дао je добре резултате, оценили премијер Цветковић и заменик генералног директора Фонда Муриљо Португал. Размотрене и могућности повећања фискалног дефицита.

Председник Владе Мирко Цветковић разговарао је са замеником генералног директора Међународног монетарног фонда Муриљом Португалом о могућности повећања фискалног дефицита и начинима његовог финансирања.

Саговорници су размотрили укупну економску ситуацију у Србији пред редовни долазак Мисије ММФ, који је планиран за крај августа, наводи се у саопштењу Владе Србије.

Цветковић и Португал су констатовали да се постојећи програм са ММФ-ом успешно реализује и да је, заједно са мерама Владе Србије, дао добре резултате у области стабилизације финансијског сектора, стабилизацији курса и заустављању пада индустријске производње.

Цветковић је поновио спремност Владе Србије да спроведе реформе које дугорочно треба да доведу до смањења државне администрације.

Према потписаном "стенд бај" аранжману за 2009. годину договорен је фискални дефицит од три одсто бруто домаћег производа Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи