Јавни радови - шанса за посао

Уручени уговори о јавним радовима у Поморавском округу. Одобрена су 23 пројекта. На тај начин биће запослено 450 лица са евиденције.

Током ове године најмање десет хиљада људи у Србији биће запослено у јавним радовима. За финансирање конкретних пројеката из буџета Републике биће издвојено 1,3 милијарде динара или двоструко више него лане.

Национална служба за запошљавање и Министарство економије уручили су у Параћину прве одобрене уговоре о почетку јавних радова у Поморавском округу.

Одобрена су 23 пројекта и на тај начин биће запослено 450 лица са евиденције.

Месечна плата биће од 15 до 2о хиљада динара, зависно од квалификације.

Према речима Владимира Илића, директора Националне службе за запошљавање посла ће бити за старије од 55 година, за неквалификоване раднике, Роме, инвалиде, а то су према његовим рецима категорије људи који иначе тешко долазе до посла.

Одобрени пројекти обухватају чишћење комуналних и јавних површина, обала река, прилазе манастирима, чак и уништавање амброзије.

Један број пројеката из домена је социјалне заштите и укључује помоћ старим и немоћним лицима на селу.

Уговоре је уручио Дејан Јовановић државни секретар у Министарству економије који је том приликом подсетио на два претходна пројекта, запошљавање 15 хиљада приправника и програм доделе три хиљаде  кредита за почетнике.      

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи