Нови ревизор за НИС

Влада Србије покреће поступак за избор новог, независног ревизора, који ће поново урадити завршни рачун НИС-а за прошлу годину, сазнаје РТС. Са провером завршног рачуна, слаже се и руски партнер. Изабран нови Управни одбор НИС-а.

Поступак за избор новог, независног ревизора, који ће поново урадити завршни рачун НИС-а за прошлу годину, покреће Влада Србије сазнаје РТС. Одлука је донета данас после подне, на телефонској седници Владе.

Србија, која је мањиски власник НИС-а, није била задовољна извештајем ревизорске куће КПМГ, који показује да је компанија прошле године пословала са губитком од осам милијарди динара.

Влада ће формирати и комисију која ће изабрати ревизора, потврђено је РТС-у у кабинету премијера. Са још једном провером завршног рачуна, слаже се и руски партнер.

Стручњаци оцењују да је то још један атак на буџет, јер ревизора плаћа држава.

Управни одбор и Скупштина акционара Нафтне индустрије Србије заседали су данас у Београду.

Поред питања завршног рачуна, пословоство и акционари НИС-а разматрали су и план развоја и инвестиције до краја године и текуће проблеме у раду компаније.

"Разговарало се о потраживању НИС-а поготово од великих купаца као што су "Петрохенија", Србијагас и "Јат". Договорено је да се наредна седница одржи до краја јула, да се до 30 септембра до када је и законски рок уради ревизија и да се у том периоду резматра и разговара", рекао је Никола Мартиновић, члан УО НИС-а.

Управни одбор НИС-а усвојио је и оставке двоје чланова српских преставника у том телу, Душана Елезовића и Бисерке Јевтимијевић-Дрињаковић, обоје из Демократске страке.

У кабинету председника Србије, РТС-у је потврђено да су њихове оставке очекиване и планиране још када су преузимали функције у НИС-у.

Услов је био да се до 30. јуна врате на послове које су раније обављали Дрињаковићева на место саветнице председника Тадића, а Елезовић обавезама које има у војвођанском ДС-у.

Нови управни одбор НИС-а 

Данас је изабран и нови састав Управног одбора на чијем челу је саветник председника Извршног одбора компаније "Гаспромњефт" Дмитриј Малишев.

Чланови Управног одбора су и заменик председника Демократске странке Душан Петровић, Даница Драшковић и саветник генералног директора НИС-а Никола Мартиновић.

У управном одбору НИС-а, је и генерални директор НИС-а и заменик председника Извршног одбора "Гаспромњефта" Кирил Кравченко, и још један заменик председника тог извршног одбора, Анатолиј Чернер.

Управни одбор компаније за нове чланове Извршног одбора НИС-а изабрао је извршног директора НИС "Нафтагаса" Предрага Радановића и извршног директора НИС "ТНГ" Сашу Илића.

На истом заседању Управни одбор је одобрио и план повећања ефикасности те компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи