"Петрохемија" тражи помоћ државе

Панчевачке власти, представници пословодства и репрезентативних синдиката "Петрохемије" апеловали на Владу Србије да помогне опоравак те компаније. Од Владе затражено да помогне компанији да изађе из дугова и што пре започне производњу, која је прекинута прошле среде.

Власти у Панчеву, представници пословодства и репрезентативних синдиката "Петрохемије" апеловали су на Владу Србије да помогне опоравак те компаније, која је због дугова прекинула производњу.

Градоначелница Панчева Весна Мартиновић, директор "Петрохемије" Слободан Аџић и председници три репрезентативна синдиката те компаније усагласили су текст апела на заједничком састанку.

У апелу се од републичке власти тражи да помогне компанији да изађе из дугова и што пре започне производњу, која је прекинута прошле среде због дуга од 210 милиона евра. Због тог дуга "Петрохемија" више није могла да купује сировине за рад.

Председник Скупштине Панчева Тигран Киш рекао је после састанка да ће се о апелу изјаснити и одборници локалног парламента на сутрашњој седници.

"Желимо да Влади Србије ставимо до знања да, као град, не посматрамо то са стране и да не смемо да дозволимо да "Петрохемија" стоји дуже него што је планирано, јер скоро да у граду више немамо ни једно постројење које ради", рекао је Киш.

Председник Синдиката сменских радника "Правда" Златко Бекић оценио је да не очекује да ће апел оставити велики утисак на Владу.

"Не гајимо велике наде да ће држава усвојити апел, али је ово велика порука и корак да одбранимо град и фабрику", рекао је Бекић новинарима.

Погони су плански заустављени на 30 дана до када би требало да се нађе решење са НИС-ом и "Лукоилом" о даљој испоруци сировог бензина.

Синдикати су тада запретили да ће ступити у штрајк уколико за две недеље пословодство не покрене производњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи