"Порше" одбио "Фолксвагена"

Управни одбор "Поршеа" одбио понуду "Фолксвагена" за преузимање 49 одсто акција произвођача спортских аутомобила. Због откупа 51 одсто акција "Фолксвагена", "Порше" има дуг од девет милијарди евра.

Холдинг "Порше аутомобил" одбио је "Фолксвагенову" понуду за преузимање 49 одсто акција произвођача спортских аутомобила.

Портпарол "Поршеа" Албрехт Бамлер рекао је за "Фолксвагенову" понуду да није "одржива опција".

Према писању медија, током викенда "Фолксваген" је "Поршеу" изнео предлог о спајању које би могло бити обављено продајом акција, а "Фолксваген" би имао 49,9 одсто акција "Поршеа".

Према речима портпарола "Поршеа", план је током протекле седмице изнесен пред Волфганга Поршеа, али није привукао пажњу Управног одбора.

У последњих неколико седмица односи између два произвођача аутомобила су погоршани, као и односи између породица Порше и Пих.

Шеф надзорног одбора "Фолксвагена" Фердинанд Пих и његов рођак Волфганг Порше не слажу се по питању изласка из финансијске кризе након откупа 51 одсто акција у "Фолксвагену".

Због овог поступка, "Порше" тренутно има дуг од девет милијарди евра.

Пих би волео да се две компаније споје, док Волфганг Порше подржава став функционера "Поршеа" Венделина Видекинга, који жели да компанија остане независна.

"Порше" тренутно преговара са катарским инвестиционим фондом о евентуалном улагању, међутим, још није донесена одлука о начину на који би фонд инвестирао у "Порше".

Као могућности наводе се директно инвестирање у "Порше", куповина акција "Фолксвагена" или обоје.

Катар је за последњу опцију, али само када "Порше" и "Фолксваген" постигну договор о својој тренутној ситуацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи