Одобрени и последњи кредити за почетнике

Управни одбор Фонда за развој одобрио последњих 1.763 кредита, од укупно 3.000, у износу од 2,5 милијарде динара за покретање сопственог посла, који обезбеђују око 5.400 нових радних места. Захтеви свих заинтересованих за "старт ап" кредите биће разматрани од наредне године.

Министарство економије је саопштило да је завршен програм кредитирања младих почетника у овој години.

Управни одбор Фонда за развој одобрио је последњих 1.763 кредита у износу од 2,5 милијарде динара, из средстава кредитне линије "старт уп", за покретање сопственог бизниса, на основу којих ће се отворити око 5.400 нових радних места.

У два круга, укупно је одобрено близу 3.000 "старт уп" кредита у вредности од 4,1 милијарду динара, колико је издвојено у буџету Србије за ту врсту подршке предузетницима.

Очекује се да ће, захваљујући том програму, укупно око 10.000 људи добити посао.

У другом кругу, предузетницима је одобрено 1.245 кредита, док је правним лицима одобрено 518 кредита. Највише захтева за кредите предузетницима одобрено је за отварање занатских радњи, док је највише захтева за кредите за правна лица одобрено за производњу прехрамбених производа.

Остали захтеви односе се на отварање фирми за прераду метала и металних производа, хемијских, текстилних производа, производа од дрвета, туризам, образовање, производњу машина, електричних и оптичких уређаја.

Најнижи износ кредита за почетнике без хипотеке је 500.000 динара, а највиши 1,3 милиона динара. Кредити су одобрени на период од пет година, са периодом почека од годину дана, каматном стопом од један одсто годишње.

У овој години, млади до 25 година старости конкурисали су и добили 722 кредита, док је 1.136 младих од 26 до 40 година старости добило кредит за покретање сопственог посла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи