Цветковић посетио Њујоршку берзу

У разговору с премијером Мирком Цветковићом извршни директор Њујоршке берзе Данкан Нидерауер истакао да финансијски индикатори наговештавају могућ излазак из кризе. Усвојена декларација о одговору на економску кризу.

Премијер Србије Мирко Цветковић обишао је данас Њујоршку берзу и са њеним извршним директором Данканом Нидерауером разменио искуства о светској финансијској кризи.

Нидерауер је у разговору нагласио да се тржиште хартија од вредности стабилизовало и да су видљиви први знаци благог опоравка од кризе.

Цветковић и Нидерауер су оценили да су владе широм света реаговале различитим стимулативним пакетима како би ублажиле последице кризе што се показало као добар корак како на локалном, тако и на глобалном нивоу.

Цветковић је у Њујорку разговарао са представницима "Кредит свис" и "Мерил Линч" банке.

Председник Владе учествoвовао је на конференцији Уједињених нација на највишем нивоу о светској финансијској и економској кризи и њеном утицају на развој.

Усвојена декларација о одговору на економску кризу

Више од 140 држава постигле су споразум о глобалном одговору на најгору економску кризу у последњих 70 година, а Уједињене нације добиле су нову улогу да представљају најтеже погођене земље у развоју.

Пред крај тродневног финансијског самита, председник Генералне скупштине УН Мигел д'Еското Брокман је затражио од чланова да гласају за резолуцију и она је усвојена акламацијом.

Документ није правно обавезујући, али се наводи да решење економске кризе не може бити препуштено само најразвијенијим земљама, већ се мора узети у обзир мишљење све 192 земље чланице УН.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи