"Риминију" додатни рок за Сајам

Тендерска комисија за продају 70 одсто капитала Београдског сајма дала додатних 14 дана конзорцијуму италијанског "Риминија" и београдског "Верано моторса" за допуну документације.

Једини понуђач на тендеру за продају Београдског сајма, конзорцијум италијанског сајма "Римини" и београдског "Верано моторса", мораће да допуни документацију којом доказује да испуњава услове тендера.

Агенција за приватизацију саопштила је да је након презентације извештаја о анализи квалификационе и додатне документације од стране приватизационог саветника Агенције, Тендерска комисија једногласно донела одлуку да се понуђачу остави додатни рок од 14 дана за доставу допуне квалификационе и додатне документације.

Тек након тога ће се формално констатовати да ли се понуђач квалификовао за отварање финансијске понуде, навела је Агенција за приватизацију.

Раније је било најављено да би финансијска понуда за куповину сајма могла да буде отворена данас у случају да се утврди да су квалификациони услови испуњени.

Према условима тендера, купац ће морати да настави сајамску активност 10 година и да уложи најмање 35 милиона евра, али и овог пута, као и у досадашњим приватизацијама, уз предузеће им се нуди и веома атрактивно земљиште на коме ће моћи да се према урбанистичком плану граде и комерцијални и пратећи садржаји.

Капитал Београдског сајма процењен је на 20,5 милиона евра, а очекивања су да понуђена цена буде приближна том износу.

Тендер за куповину 70 одсто капитала Београдског сајма објављен је у децембру прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи