Туристичка кућа Црне Горе у Београду

У Београду отворено представништво Националне туристичке организације Црне Горе. Србија је за Црну Гору једно од најзначајнијих тржишта, када је реч о туризму, рекао министар Предраг Ненезић.

Црна Гора отворила је у Београду прво представништво Националне туристичке организације са циљем да се унапреди информисаност грађана Србије о туристичким дестинацијама у тој земљи.

Приликом свечаног отварања, црногорски министар туризма Предраг Ненезић је окупљеним званицама рекао да је Србија за Црну Гору, једно од најзначајнијих тржишта када је реч о туризму.

"Ово је туристичка кућа у којој ће се окупљати српски и црногорски туристички представници, бизнис пре свега, али и сви они гости који желе да добију информације о томе шта има ново у Црној Гори", рекао је Ненезић.

Организација се налази у "Палати Цептер" у центру Београда, а директор је Бојан Станојевић, који је, како је речено, радио у хотелима "Хајат" и "Холидеј ин" у Србији.

Црна Гора се ове године, као и друге туристичке дестинације, суочава са последицама економске кризе, рекао је Ненезић и додао да очекује да ће током сезоне посећеност Црне Горе бити на истом нивоу као и 2008. године.

Истакао је да су ове године због кризе уведени попусти на туристичке аранжмане за Црну Гору.

"Знамо да је јако важно борити се за свако тржиште, поготово за она лојална као што је тржиште Србије и у оном годинама када се има мање новца у новчцанику показати да се за то има разумевања", каже Ненезић.

Ненезић је новинарима рекао да је Црну Гору током првих пет месеци ове године посетило девет одсто туриста мање него у истом периоду прошле године, али да је посећеност у прве три недеље јуна на нивоу из 2008. године и да би број туриста у првом полугођу требало да буде око шест одсто мањи него лани. 

Како је навео, попуњеност смештајних капацитета за јули и август је на нивоу из 2008. године, а проблеми ће се, уколико их буде, појавити у постсезони, у септембру и октобру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи