"Квантас" отказао уговор са "Боингом"

Раскинут уговор који је авиопревозник из Аустралије "Квантас" склопио са "Боингом" о поруџбини 15 авиона. Уговор вредан три милијарде долара отказан због промена у привреди.

Аустралијски превозник "Квантас" отказао је три милијарде долара вредан уговор о поруџбини 15 "Боингових" авиона типа 787 "дримлајнер", због, како се наглашава, "драматичних промена у глобалном привредном окружењу", преносе светске агенције.

"Квантас" је саопштио да је постигао споразум о "отказивању поруџбина за 15 авиона "Б787" чија је испорука била предвиђена током сезоне 2014/2015. године."

Директор "Квантаса" Ален Џојс потврдио је у четвртак да се најновије одлагање не може директно повезивати с одлагањем првог пробног лета "дримлајнера" који је био планиран за почетак ове седмице.

Аустралијски авиопревозник "Квантас" објавио је набавку "Б787" у децембру 2005. године, али су услови пословања светских авиопревозника од тада драматично промењени, наводи се у саопштењу компаније.

"Квантас" и "Боинг" су се такође сложили да одложе испоруку још 15 "дримлајнера" за четири године.

"Боинг" је у уторак по пети пут објавио да поново одлаже први лет новог авиона 787, због проблема у производњи и потребе да се "ојача структура авиона".

Нови рок првог лета авиона чија израда касни две године, према наводима званичника, биће објављен за "неколико седмица".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи