Више од 110 милиона евра НИС-у

Руски "Гаспромњефт" инвестираће планираних 118 милиона евра у Нафтну индустрију Србије. Новац предвиђен за модернизацију капацитета за прераду нафте и еколошких пројеката.

У Нафтну индустрију Србије (НИС) у 2009. години "Гаспромњефт" ће инвестирати планираних 118 милиона евра.

"Тим новцем финансираће се модернизација капацитета за прераду нафте и еколошки пројекти", рекли су у Прес служби НИС-а.

Резултати тендера за набавку опреме за реконструкцију рафинерије у Панчеву, ускоро ће бити објављени, пошто је у току техничка процена достављених понуда.

Планирано је да у овој години НИС започне реализацију пројекта градње комплекса за хиодрокрекинг и хидропрочишћавање у панчевачкој рафинерији.

Није познато да ли ће на остале планиране инвестиције руског "Гаспрома" у Србији, матичне фирме "Гаспромњефта", већинског власника НИС, утицати најављено смањење инвестиционог програма за 30 одсто у овој години.

Руски државни монополиста "Гаспром" најавио је да би могао да смањи за 30 одсто инвестициони програм од 29,4 милијарде долара, због слабљења финансија.

"Гаспром" је раније известио да очекује пад прихода од продаје од 40 одсто ове године упркос повећању потрошње гаса у Европи последњих месеци.

Руски "Гаспромњефт" је управљање НИС-ом преузео почетком фебруара ове године пошто је уплатио 400 милиона евра за куповину 51 одсто акција српске нафтне компаније. Уговор о продаји НИС-а потписан је крајем децембра 2008. године у Москви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи