Усвојен ребаланс буџета престонице

Одборници Скупштине Београда усвојили ребаланс буџета за 2009. годину. Ребалансом предвиђено 3,8 милијарди динара мање од планираних средстава предвиђених усвајањем буџета почетком године.

Ребаланс буџета за 2009. годину којим је предвиђено 3,8 милијарди динара мање од планираних средстава предвиђених усвајањем буџета почетком године, усвојили су данас одборници Скупштине Београда.  

Изменама је предвиђен износ буџета од 67,6 милијарди динара. Предвиђени приходи износе 50,8 а расходи 63,4 милијарде динара.

За предлог је гласало 56 одборника владајуће коалиције, док је опозиција била против.

Како је наведено у одлуци о изменама и допунама градског буџета, дефицит у градској каси од 12,6 милијарди динара биће покривен приходима од приватизације предузећа, примањима од иностраних задуживања и нераспоређеним вишком прихода из претходних година који износи око 5,5 милијарди динара.

"Главни разлог због кога је ребаланс буџета неопходан је светска економска криза", навео је помоћник градског секретара за финансије Душан Никодијевић образлажући одборницима предложене измене.

Реализација пројеката и исплата социјалних давања

Никодијевић је додао да ће највећи терет неопходних уштеда поднети запослени у градској управи, док реализација превиђених значајних градских пројеката и исплата социјалних давања неће бити доведени у питање.

Опозициони одборници, из Српске радикалне странке, Демократске странке Србије и Нове Србије нису гласали за предлог ребаланса буџета наводећи да није у интересу грађана и да је показатељ социјалне неодговорности актуелне градске власти.

Одборник ДСС-а Небојша Бакарец упозорио је да је ребалансом предвиђено 158 милиона динара мање за здравство, а за образовање 23 милиона динара мање.

Према речима Бакареца, за реконструкцију улица биће 852 милиона динара мање.

Током расправе представници опозиције негодовали су што ребаланс буџета није образлагао градоначелник Београда Драган Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи