"Дајмлер" купује удео у "Поршеу" ?

Немачки произвођач аутомобила "Дајмлер" у преговорима са "Поршеом" о куповини удела у тој компанији, пише "Менаџер магазин". "Порше" после куповине већинског удела у "Фолксвагену" утростручио дуг на више од девет милијарди евра.

"Дајмлер", немачки произвођач аутомобила, у преговорима је са "Поршеом" о куповини удела у тој компанији.

Како преноси "Менаџер магазин", челници обе компаније су почели преговоре крајем прошлог месеца, у намери да размотре све опоције за будућу пословну сарадњу.

"Дајмлер" би, према наводима "Менаџер магазина", могао да купи деонице "Поршеа" или преузме одређени удео у "Фолксвагену", у коме произвођач спортских аутомобила поседује већински пакет акција.

Индустријски извори у Немачкој су изјавили да су преговори "Дајмлера" и "Поршеа" у поодмаклој фази и да се ускоро могу окончати.

Истовремено неки други и неименовани извори потврдили су Ројтерсу да многе ауто-компаније разматрају разне опције о сарадњи, али да се завршетак тих преговора не назире.

"Порше" је раније потврдио, да је у преговорима са једним фондом из Катара, након што је утростручио свој дуг на више од девет милијарди евра, после куповине већинског удела у "Фолксвагену" од 50,8 одсто.

Смањење огромног дуга приоритет је за руководство "Поршеа", тврде аналитичари и истичу да је улазак "Дајмлера" у власнички удео те компаније сасвим логичан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи