Помоћ ЕУ Србији од 100 милиона евра

Потпредседник српске владе Божидар Ђелић договорио се с европским комесаром за проширење Олијем Реном о условима помоћи ЕУ Србији од 100 милиона евра за попуну мањка у српском буџету.

Потпредседник Владе Србије за европске интеграције Божидар Ђелић договорио се у Бриселу са комесаром ЕУ за проширење Олијем Реном о условима за добијање буџетске помоћи од 100 милиона евра.

"Договорило смо се с комесаром Реном око услова за добијање буџетске помоћи од 100 милиона евра за нашу земљу. Бићемо у стању да представимо ту буџетску помоћ 3. јула на заседању комитета ИПА - инструмента за претприступну помоћ", рекао је Ђелић у Брислеу после састанка са европским комесаром.

Рекао је да очекује да Рен у недељама после 3. јула посети Србију у циљу потписивања тог финансијског аранжмана, који показује да је европска солидарност са Србијом веома конкретна.

"Договорено је да та помоћ има услове који су, с једне стране, везани за примену нашег споразума са ММФ-ом, тј. макроекономском одрживошћу земље, и , с друге стране, са имплементацијом европских закона, као и спровођењем наше европске агенде", додао је потпредседник Владе Србије.

Најавио да би, према договору, помоћ требало да стигне у две транше од по 50 милиона евра.

Прва транша требало да буде уплаћена још у трећем кварталу ове године, а друга у првом, најкасније другом кварталу идуће године, додао је Ђелић.

"Ради се о новцу који ће надоместити мањак пореских прихода Републике Србије. То је први пут да се у последњих 10 година европска помоћ употребљава на такав начин и то је доказ да постоји солидарност са Србијом, истакао је Ђелић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи