Решиви проблеми са чартер летовима

Српски дирекотрат за цивилне летове замолио колеге из Турске да се дозволе издају за целу летњу сезону или бар месечно. Турске ваздухопловне власти пак тврде да се придржавају договора и да неће бити проблема са чартер летовима до краја летње сезоне.

Саветница за односе с јавношћу у Дирекотрату за цивилно ваздухопловство Катарина Андрић-Милосављевић каже, да су замолили колеге из Турске да дозволе издају за целу летњу сезону или бар месечно, да не би било неизвесности до последњег тренутка хоће ли Јат добити дозволу за лет или не.

"Што се тиче Директората цивилног ваздухопловства ми смо већ јуче урадили дозволе до краја јуна - показали смо колегама из Турске да то може да се уради. Па ако нема проблема - како и сами тврде - онда могу да ураде дозволе за дужи временски период. Директорат је за две турске авио компаније које лете из Београда издао дозволе до краја јуна, а то ћемо урадити и за јул и не видим разлог да се то не уради и за целу сезону", каже Андрић-Милосављевић.

У Јату очекују да неће бити проблема ни  после 20. јуна, до када има дозволе за летове ка турским дестинацијама, али се надају да ће турске ваздухопловне власти променити начин издавања дозвола.

"Што се тиче летова Јат Ервејз има дозволе да их обавља према турским дестинацијама до 20 јуна. Ми се надамо да ћемо и после тог датума  без проблема обављати летове према Турској. Очекујемо да ће ваздухоплонве власти Турске променти начин на који издају дозволе, јер је непримерено да се авио компанији која је правовремено предала документацију, а то је19. марта, дозволе издају један дан или неколико сати пре лета", каже Мирјана Драговић из Јата.

Турске ваздухопловне власти пре неки дан су најпре упутиле информацију да су дозволе за чартер летове за Анталију, планиране за 13, 15. и 16. јун одобрене, а затим је стигла корекција којом је дозвола за лет за 16. јун повучена. Коначна дозвола за тај лет стигла је у понедељак у преподневним сатима.

"Ми смо у понедељак када смо чули за проблем Јат Ервејза, контактирали колеге из турских ваздухопловних власти који су рекли да ни једног тренутка ниједна дозвола, ни та од 16. јуна, није доведена у питање и да се они придржавају договора и да неће бити проблема до краја летње сезоне", каже Катарина Андрић-Милосављевић.

Од времена издавања дозволе зависи и оперативно припремање лета и време неопходно туристичким агенцијама да обавесте путнике о утврђеном времену полетања. Ваздухопловне власти Србије и Турске постигле су 5. јуна договор о чартер летовима између две земље током летње сезоне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи