Ниш добија француски хипермаркет

У Нишу је почела градња хипермаркета познате француске компаније "Мсје Бриколаж". То је први продајни објекат који ће та компанија градити у Србији. Бугарско-француска инвестиција износи девет милиона евра.

У граду на Нишави положен је камен темељац за изградњу првог од пет хипермаркета француског ланца "Мсје Бриколаж" у Србији, који ће бити завршен до краја новембра и запошљаваће око 90 људи.

У изградњу хипермаркета, чији је асортиман по принципу "уради сам", где ће моћи да се набави опрема за куће и баште, биће уложено девет милиона евра, а ради се о француско-бугарској инвестицији.

Камен темељац положили су амбасадори Француске и Бугарске у Београду, Жан-Франсоа Терал и Георги Димитров, државни секретар у Министарству економије Дејан Јовановић, градоначелник Ниша Милош Симоновић, директор за међународни развој компаније "Мсје Бриколаж" Бруно Кантони и генерални директор бугарске компаније "Брико" Милен Кристо.

Јовановић је на свечаности рекао да је бугарско-француско улагање од девет милиона евра још једна директна страна инвестиција у Србију, уз већ пристиглих 750 милиона евра у прва четири месеца ове године, истакавши да та компанија намерава да у наредне три године у изградњу хипермаркета у Србији уложи око 40 милиона евра.

Нагласио је да је та инвестиција утолико значајнија јер долази у време светске економске кризе, напомињући да се ради о једном од европских лидера на малопродајном тржишту.

"Сигуран сан да ће ово бити јак сигнал и другим страним инвеститорима да дођу и улажу на југу Србије", рекао је Јовановић.

Амбасадор Терал рекао је да је та инвестиција један од конкретних резултата недавних разговора српског и француског председника, Бориса Тадића и Николе Саркозија, напомињући да то не говори из сентименталних разлога већ као вид конкретне подршке Србији на путу ка ЕУ.

Терал је рекао да је Француска имановала почасног конзула Нишлију Сашу Миљковића.

Подсетио је да у Србији већ послује француска фирма "Мишлен" и најавио да ће ускоро почети са радом и компанија "Сажем".

Хипермаркет у нишком насељу Дуваниште, на око два хектара плаца, имаће око 5.000 квадратних метара корисног простора.

"Мсје Бриколаж" је међу четири највећа светска ланца хипермаркета, који у својој понуди има преко 40.000 артикала за уређење куће, баште и пословног простора по принципу "уради сам".

Тај ланац послује поредством мреже од 527 продавница широм света и запошљава око 11.000 људи.

Планови компаније су да прошири пословање на Македонију и Црну Гору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи