"Гаспром банка" заинтересована за Србију

Руководство "Србијагаса" разговарало у Москви са представницима "Гаспром банке" о детаљима и условима њеног доласка на српско тржиште. Идуће недеље технички тим банке у посети нашој земљи.

Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић разговарао је у Москви о сарадњи са представницима "Гаспром банке", "Гаспром експорта" и "Гаспром осигурања".

Руководство "Србијагаса" је са представницима "Гаспром банке" размотрило детаље и услове доласка те финсијске институције на српско тржиште, рекао је Бајатовић.

Током састанка у Москви, разговарано је о могућностима кредитирања "'Србијагаса", али и о другим детаљима, зависно од тога колико у овом моменту "Гаспром банка" жели да уложи у банкарски сектор у Србији.

У телефонској изјави Танјугу, Бајатовић је најавио да ће тим поводом, идуће недеље, технички тим "Гаспром банке" посетиту Србију, како би се упознао са потенцијалним банакама - партнерима.

После тога, како је Бајатовић рекао, требало би да уследи и посета руководства "Гаспром банке" која би са представницима Владе Србије разговарали о потенцијалним банкама кандидатима.

Са руским партнерима договорена је и посета представаника осигуравајуће компаније и размотрена могућност оснивања њиховог представништва на српском тржишту.

"Банатски Двор" и транспортни капацитети 

Директор "Србијагаса" истакао је да је у разговору са руководством "Гаспром експорта" договорено да пуњење складишта гаса Банатски Двор почне најкасније до 1. јула ове године.

Финализирани су детаљи уговора о Банатском Двору, а очекује се и посета руководства 'Гаспром експорта' средином следеће недеље у Новом Саду.

Тада ће бити прецизирани технички подаци и тиме ће се омогућити да се до краја јуна потпише комплетан уговор о формирања заједничког пројекта "Банатски Двор", рекао је Бајатовић.

Теме разговора биле су евентуалне могућности да се због високих транспортних трошкова део транзитних капацитета који стоје на располагању "Србијагаса" у Мађарској, користи за потребе "Гаспрома".

То би значило драстично смањење транспортних трошкова који у овој мери сада оптерећују цену гаса у Србији и то са преко 20 одсто, што једноставно није регуларна ситуација када је у питању трговина гасом.

Остало је да се прецизира и реши и питање цене "јастучног гаса" који ће бити утискиван од стране "Гаспрома" као њихов улог у оснивању заједничког предузећа Банатски Дрвор, закључио је директор "Србијагаса".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи