Читај ми!

Нови хангар у зони београдског аеродрома после скоро 40 година

За смештај и сервис авиона у зони аеродрома Никола Тесла отворен је нови хангар, власништво авио-компаније "Принц Авиејшн". Ресорни министар истиче да је важно да приватни сектор прати државна улагања, јер је, како каже, за Србију важна логистика због географског положаја.

После готово 40 година отворен нови хангар у зони београдског аеродрома. Простор од 3.000 квадратних метара, подигла је највећа домаћа приватна авио-компанија.

"Тврђава од челика која је настала сада није само једно врхунско инжењерско достигнуће. Ово је симбол наше тежње ка савршенству и врхунском квалитету. У њега смо уградили највећа и најбоља технолошка решења која постоје у овој индустрији", истиче извршни директор компаније "Принц авиејшн" Срђан Крагојевић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић оцењује да је то прави доказ како приватни капитал може да се укључи у развој државе.

"После 34 године улазак у нову еру са оваквим хангаром значи да ће компанија још више напредовати. Управо то говори где је будућност Србије – у логистици јер се налазимо на таквом месту у Европи", додао је Весић.

Компанија је први комерцијални лет имала 1991. године, и због тога представља најстарију приватну авио-компанију у Србији. У својој флоти има десетак авиона, сервис за одржавање летелица и школу за обуку пилота.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи