Финансијска дисциплина за потрошени гас

"Србијагас" ће снабдети тржиште гасом, али ће енергент морати да се плати, изјавио директор тог предузећа Душан Бајатовић. Домаћинствима за потрошени гас неће бити наплаћивана разлика у цени него ће тај трошак преузети "Србијагас", навео Бајатовић.

Генерални директор "Србијагаса" Душан Бајатовић рекао је да ће то предузеће снадбети српско тржиште гасом и најавио увођење финансијске дисциплине у плаћању рачуна за потрошени гас. 

"Најпоштеније је да гас плате они који су га потрошили, а то су у првом реду даљински системи грејања и индустрија који су трошили када је цена била нереална", рекао је Бајатовић.

Директор "Србијагаса" је напоменуо да домаћинствима за потрошени гас неће бити наплаћивана разлика у цени него ће тај трошак преузети "Србијагас", а топланама је поручио да ће менице ускоро морати да буду реализоване како би "Србијагас" наплатио своја потраживања.

Према његовим речима, коначно решење наплате дугова "Србијагасу" мора да буде нађено у четвороуглу "Србијагас" - даљински системи, локалне самоуправе и Влада Србије.

Бајатовић је такође истакао да је практично готово све договорено са Европсоком банком за обнову и развој (ЕБРД) око кредита том предузећу од 150 милиона евра и нагласио да очекује да ће тај повољан финансијски аранжман бити одобрен 26. јануара на седници борда директора ЕБРД.

Новац ће бити употребљен у највећем делу у инвестиције од чега је 70 милиона евра намењено довршењу складишта гаса у Банатском двору, а 50 милиона за куповину нових количина гаса за ову грејну сезону.

Гасификација општине Оџаци

Генерални директор "Србијагаса" изјавио је да ће изградњом новог гасоводног правца ка Оџацима, у који ће бити уложено око 2,6 милиона евра, ове године бити завршена гасификација те општине.

Приликом посете Хемијској индустрији "Хипол", која ће бити највећи потрошач природног гаса, Бајатовић је напоменуо да ће "Србијагас" у сарадњи са неком од банака у другим партнерима завршити тај пројекат и ове године комплетирати гасификацију оџачке општине у целини.

Како је најавио у сарадњи са Министарством за инфраструктуру и железницом Србије биће размотрено и формирање нове индустријске зоне у Богојеву, која би омогућила погодности за стране инвеститоре и обезбедила развој овог краја.

У оџачкој фабрици "Цока холдинг младост" Бајатовић је присуствовао потписивању уговора о дугорочној сарадњи тог произвођача картонске амбалаже којим ће бити обезбеђено снабдевање амбалажом Српске фабрике стакла у Параћину.

Приликом потписивања уговора истакнуто је да би сарадња требало да обезбеди очување и отварање нових радних места у обема општинама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи